Kipi kasza kipi groch

 

Projekt „Kipi Kasza Kipi Groch” to zespół dwóch energicznych kobiet: Agnieszki KlisiewiczKamili Neminarz, które propagują zdrową kuchnię z całym bogactwem naszych rodzimych zbóż, warzyw, nasion, kwiatów i ziół.
Poprzez swoje warsztaty chcą uświadomić, że to co jemy ma niesamowity wpływ na nasze zdrowie. Uczą świadomego jedzenia, które pomaga w odzyskaniu lub utrzymaniu zdrowia. W swojej kuchni używają ekologicznych produktów i składników nieprzetworzonych, czyli niepochodzących z fabryk żywności.

 

 

 

 


 

NADCHODZĄCE WARSZTATY:

W rytmie Slow Food

 

Naturalne składniki, zdrowa, lokalna żywność oraz radość płynąca z jedzenia – to główne atrybuty kuchni slow food, którą pokażemy Wam na warsztatach. Porozmawiamy dlaczego warto jeść regionalne produkty, czym jest celebrowanie jedzenia i dlaczego warto tworzyć posiłki i konsumować w rytmie slow

W programie:
1. Tradycyjne proziaki, które wielu przypomną smak dzieciństwa
2. Dwa rodzaje past na bazie warzyw i ziół sezonowych
3. Faszerowana kapusta włoska
4. Zapiekanka z ziemniaków i kiszonej kapusty 
5. Tradycyjna zupa mocy – by wzmocnić naszą odporność
6. Aromatyczne owoce z pieca
7. Owoce zapiekane pod kruszonką

Każdy uczestnik otrzyma skrypt z przepisami. 
Serdecznie zapraszamy!
KIPI KASZA KIPI GROCH Agnieszka Klisiewicz - Aktywna Kuchnia
Koszt: 55 zł
Termin: 29 października 2018 r.
Godzina: 18:30 – 21:00

Ilość miejsc ograniczona - rezerwacja miejsc pod nr tel. 698 618 317. Konieczne zapisy telefoniczne :)

Potwierdzeniem uczestnictwa w Warsztatach jest wpłata na konto najpóźniej 4 dni przed datą wydarzenia.
Aktywna Kuchnia, ul. Mickiewicza 3, 33-100 Tarnów
Bank Santander nr konta: 73 1090 2590 0000 0001 3441 1098

Regulamin warsztatów [PDF]

 

ZAKOŃCZONE WARSZTATY:

Dynia w roli głównej

Menu warsztatów:

Na warsztatach odkryjemy zarówno lecznicze właściwości dyni jak i przede wszystkim jej walory smakowe. Pokażemy Wam całą gamę kreatywnych przepisów z dynią w roli głównej. Przedstawimy Wam różne gatunki dyni: olbrzymią, piżmową, Hokkaido, prowansalską.  Będą to przepisy, które mogą być inspiracją zarówno na śniadania, obiad, deser i kolację.

W programie:

1."Zupa mocy" z dyni

2. Curry z dyni

3. Faszerowana dynia

4. Kotleciki jaglane z dynią i szpinakiem

5. Ciasto dyniowe

6. Smoothie z dyni

7. Frytki z dyni

Regulamin warsztatów [PDF]

 

Ta strona używa cookie i innych technologii. Korzystając z niej wyrażasz zgodę na ich używanie, zgodnie z aktualnymi ustawieniami przeglądarki.